Blogg | Kommer Paul Pogba spela i Manchester City | Tippat

Kommer Paul Pogba hamna i City?

Brittisk press uppger emellanåt att Manchester City har satt ett mål att få över Paul Pogba från Juventus. Tanken är att han ska kunna ta över när Yaya Touré börjar tackla av. Pogba som är 21 år gammal är tio år yngre än Touré och ses som en naturlig arvtagare till den stora ivorianen.

Paul Pogba är annars ett namn som halva delen av Manchester skyr som pesten. Inte för att Pogba personligen gjort något ont, utan för att han gled dem ur händerna. Det är dock inte riktigt sant. Sir Alex Ferguson bestämde sig helt enkelt för att göra sig av med honom 2012. Vem kunde ana att han på så kort tid skulle bli en av världens bästa på sin position? Pogba har nu två Scudettos och två Italienska cuper med Juventus och är en nyckelspelare i den ikoniska klubben såväl det franska landslaget.

Yaya Touré är en fantastisk spelare och utan honom kommer Manchester City inte vara samma kraftfulla gäng. Touré är ”bara” 31, men han är en stor tung kille med en slitsam spelstil. Den här säsongen känner vi inte igen honom från förra och kanske finns det inte så många säsonger kvar i Touré.

Pogba är en väldigt komplett mittfältare. Han är förbannat stark och en mycket dynamisk centralmittfältare. Han jobbar hårt och vinner mycket defensivt, och är minst lika vass framåt som bakåt. Pogba är redan idag en världsspelare.

Sedan Pogba kom till Juventus har han hunnit med att spela 68 matcher och gjort 12 mål. Han har representerat Frankrike på seniornivå 19 gånger.

Är han en bra värvning för Manchester City? Ja, jag tror att han är en fantastiskt bra värvning. Fernandinho, Navas, Milner, Touré, Silva, Fernando, Lampard och Nasri utgör förstaalternativen i Manchester Citys trupp. Det är väldigt bra spelarmaterial. Men såhär ställde Chelsea upp mot Arsenal senast:

chelsea_mittfältFabregas, Matic, Schürrle, Oscar och Hazard

Det är en skrämmande uppställning och jag anser att den är ett par snäpp bättre än vad Pellegrini kan pussla ihop. Jag tycker absolut att City ska gå på jakt efter Pogba om de inte redan påbörjat den processen.

För mig får Pogba helt klart en startplats i dagens Manchester City. Om Pogba redan vore i City, och jag vore i Pellegrinis skor hade jag kört ett 5-mannamittfält med Pogba och Touré bakom Jovetic, Nasri och Silva. Agüero där framme såklart. Det vore ett riktigt dynamit-mittfält.

Hur som helst. Kan du tänka dig in Manuel Pellegrinis sätt att tänka? Tror DU att han kommer värva Paul Pogba? Du kan spela på att fransmannen hamnar i City hos flera spelbolag. Jag har kikat in Paddypower som ställt ut flest odds.

Paddypower ger dig följande odds för Paul Pogbas nästa permanenta klubbadress:

Chelsea (2.50)
PSG (3.75)
Barcelona( 7.00)
Real Madrid (7.50)
Manchester City (10.00)
Manchester United (10.00)
Liverpool (11.00)
AC Milan (17.00)
Arsenal (17.00)
Monaco (41.00)

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.