Artikel | Kanye West har 106 poäng mot rullstolsbasketlag

Kanye West har 106 poäng på rullstolsbasketlag

Kanye West är oerhört speciell man. Han är en konstnär. Mycket av det han gör är alldeles fantastiskt, men i bland har han lite otur när han tänker. VI minns alla incidenten med Taylor Swift på MTV Awards 2009. Ganska nyligen så hade han dessutom ett mindre debacle under en konsert där han bad alla i publiken, inklusive de som satt i rullstolar på handikappläktaren, att ställa sig upp.

 

Nu rapporterar webbpublikationen The Daily Currant om Kanyes försök att släta över incidenten. Ni hittar originalartikeln här, men den är på engelska så jag tänka att jag skulle sammanfatta den hela åt er.

Kanye West fick utstå en hel del kritik efter sina uttalande under konserten ovan, men han har inte varit speciellt pigg på att be om ursäkt för dom. Så som ett PR-drag arrangerades det en match i rullstolsbasket mellan Kanye och hans gäng och ett riktigt rullstolsbasketlag i högstadieålder. Enligt planeringen skulle även Kanyes lag spela i rullstolar, men det föll igenom av oklar anledning. Av förklarliga skäl var Kanyes lag tveksamma till att spela på grund av det här, men de gick med på det eftersom att barnen var överlyckliga över chansen att få spela mot en av musikvärldens största stjärnor. Illusionen om att det skulle bli en kul upplevelse försvann dock snabbt efter uppkast. Vi spelar med lägre korgar och han flög runt och dunkade på hela tiden. Hans trash talk gick över styr och några av våra spelare började gråta, säger Tommy Smith, åttondeklassare som spelade matchen.

Smith, som drömmer att ta en plats i NWBA, lade även till: Jag är slår vad om att vi hade vunnit om de också hade suttit i rullstolar, så som tanken var från början. Enligt Tommy ska Kanye även ha sagt varför använda en rullstol när jag kan använda mina ben? Och när coacherna hade frågat varför de inte var i rullstolar hade det kalla svaret varit: Det är så det är.

Rykten från matchen berättar även om att Kanye, efter en så kallad tomahawk slam som träffade Peter Hill (klass sju) i ansiktet, skrek, “How do you like that? How do you like that? Sit before the great and powerful Yeezus.”. Jag är inte duktigt nog med orden för att göra det citatet rättvisa på svenska. En av Kanyes lagmedlemmar ska ha sagt åt superstjärnan att ta det lite lugnt. Det här ska ha upprört Kanye West som svarade genom att säga (löst översatt),  Ta det lugnt ?!, TA DET LUGNT?! Jag gör inte det, Kanye tar det aldrig lugnt. Jag gör allt 1000 % det vet du!

Publiken var naturligtvis i shock, men många fortsatte att titta då det var meningen att matchen skulle vara för välgörenhet. Många föräldrar blev upprörda över superstjärnan och Fred Skilling tog initiativet genom att köra hem sin son,  Sam och hans vän, redan efter första kvarten. Till saken hör även att Sam, som går i klass sex, lämnade planen gråtandes. Fler föräldrar följde Skillings initiativ och tog med sina barn hem. Kanyes respons till det här var att håna de som lämnade gympasalen genom att skrika QUITTERS, QUITTERS, QUITTERS och sedan skratta hånfullt. En ej namngiven förälder var väldigt upprörd och kommenterade situationen med att säga, Han donerar $5000 och tror att det ger honom rätten att gör vad som helst.

Kanye West pratade med media efter matchen och sa: “Mitt mål var att slå Wilt Chamberlains rekord över antal poäng i en match, och det lyckades jag med. Det här var för välgörenhet och jag kunde inte var gladare över mitt spel.”

Matchen slutade 112 – 14 till Kanyes lag. Kanye West gjorde 106 poäng och rykten i hollywood säger att han redan har kontaktat Leon Jewlers of Beverly Hills för att de ska göra mästerskapsringar till laget.

kanyewest

 

Om ni inte har listat  ut det än så är hela den här artikeln fejkad. The Daily Currant är en välkänd satirpublikation. Men historien är alldeles för bra för att inte dela med oss av. Fast erkänn att ni inte skulle bli förvånade om Kanye faktiskt gjorde något sådant här.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.