Jenna Jameson och Tito Ortiz i comeback -

Jenna Jameson och Tito Ortiz i comeback

Tito Ortiz och Jenna JamesonJenna Jameson och Tito Ortiz skapade sig, på olika sätt, enastående karriärer genom att ge och ta en och annan ”pounding”. De var länge nummer ett i sina respektive yrken. Men sedan lade Jenna pessaret på hyllan och Tito handskarna bredvid. Rampljuset tynade bort, pengarna slutade rassla in och relationen började knaka i fogarna. Skilsmässa, vårdnadstvist, personliga konkurser och i övrigt totalt haveri i förhållandet följde snart. Nu ska Jenna Jameson ska göra comeback. Det ska Tito Ortiz också göra. När, hur och var är fortfarande oklart. Men allmänintresset om de båda är förvånansvärt stort. Jag vill inte vara sämre än att redogöra för hur det ligger till med Jameson/Ortiz inför deras respektive comebacker.

Jenna Jamesons comeback
Det är ett tag sedan Jenna Jameson befann sig i sina glansdagar, såvida man inte gör en bildlig tolkning av det uttrycket. Hennes ansikte glänser nämligen mer än en stilla insjö efter mängder av botox-ingrepp och andra plastikingrepp genom åren. Men Jennas fanbase är stor och hängiven. Detaljer om ålder och spår av diverse missbruk bryr de sig mindre om.

”Jag kommer aldrig, aldrig, någonsin sära på benen i den här branschen igen. Aldrig.”

Så lät det när Jenna Jameson annonserade att hennes dagar som porraktris var över. Men då hade hon nog tänkt att pengarna skulle räcka längre än vad de gjorde. I november 2013, fem år efter att hon lämnat porren bakom sig, påstår hon att hon behöver pengar för att kunna ta hand om sina barn. Om Jenna behöver flis för att köpa mat till sina barn eller om hon egentligen vill ha tillbaka sitt residens i Hollywood som blev utmätt efter hennes ekonomiska kollaps, får någon annan orda om.
jenna before and afterJenna Jameson, då och nu. 

Tito Ortiz comeback
Tito Ortiz är precis som Jenna inte heller i sin bästa form. Ortiz fick lägga ned karriären i UFC efter skador, kontroverser med UFC-presidenten Dana White, och inte minst efter att han fick ordentligt med stryk i sina sista matcher. Tito har varit en ex-UFC fighter ett tag nu, men har varit till och från i MMA-världen. Han hade en planerad match mot Quentin ”Rampage” Jackson i november i Bellator MMA formatet (Bellator MMA är en fighting promotion likt UFC fast betydligt mindre). Ortiz fick dock ställa in efter rapport om skada och nytt datum för när Ortiz ska slåss igen är i skrivande stund inte känt.
tito before and afterTito Ortiz, då och nu. 

Hur hamnade Tito Ortiz och Jenna Jameson i trasslet?
Om jag ägde en match making agency så skulle en bråkig fighter och en av världens mest känd porrprofiler genom tiderna varit en fullt logisk sammankoppling. På riktigt. Att andra såhär i efterhand menar att det var ett förhållande dömt att misslyckas är inget annat än att stoltsera med facit. Det kan alla göra och det imponerar inte på mig.

Men de som faktiskt såg sprickan mellan Jameson-Ortiz komma lång väg innan förhållandet var över kan ju passa på att tillmäta sig ett rejält ”vad-var-det-jag-sa”. För visst var det trassligt redan från början. Hela världen fick bevittna när Jenna hängde ut Tito på Twitter som fuskare med bilder på burkar och kanyler som skulle föreställa olagliga preparat och verktyg för att inta dem. Hon menade att Ortiz fuskat sig igenom karriären vilket han prompt nekade till och framförde att Jenna var sinnesförvirrad. Men såpan Tito Ortiz/Jenna Jameson innehöll grövre anklagelser än så. Det blev rättssak av en påstådd misshandel under 2010 där Jenna fotograferades med en bandagerad arm. Anklagelser riktades från bägge parter mot varandra. Båda drog senare tillbaka sina respektive anklagelser.

Jennas kontroverser som hon har lyckats dra igång på egen hand, under såväl efter tiden med Ortiz, har ocskå hunnit bli ett gäng vid det här laget. Det inkluderar bland annat rattfylla och misshandel efter hon bråkat med sin assistent.

Vissa tyckte att det lät som en mindre optimal sits för barn att komma till världen med världens mest kända porraktris till mamma och en kontroversiell före detta UFC-champion till pappa. Men paret fick tvillingpojkar under våren 2009. Detta fördömde konservativa amerikaner å de grövsta. Inte minst för att bägge föräldrar varit väldigt framgångsrika inom vad många anser vara tveksamma yrken. Men det blev perfekt material för skvallerjournalister som lekt med frågan om barnen ska gå i pappas eller mammas fotspår. Smaklösheten nådde nya lågvattenmärken efter varje tidningsnummer. Idag har Tito Ortiz full vårdnad över tvillingarna efter att paret separerat. Jenna fortsätter sina “rants” på Twitter om att hon inte får träffa sina barn och poängterar vilket svin Ortiz är.

Jenna Jameson och Tito Ortiz framtid
Jenna Jameson har sedan 2000 ett produktionsbolag inom porr vid namn ClubJenna som varit mycket framgångsrikt. Hon har släppt en självbiografi under 2007 som blev något av en blockbuster. Det var även snack om att det skulle göras en filmatisering av boken, men det blev inte av efter att Jenna missade möten och inte verkade kunna ro det i hamn. Det rapporterades att hennes oförmåga att samarbeta hade sin grund i att hon led av komplikationer efter en rekonstruktionsoperation i vaginan. Lägger man på rattfylla och upprepade misshandel varav den senaste våren 2013, så förstår man att hon är långt från toppen idag. Men ändå känns det som hon har alla chanser att kunna göra en riktigt solid comeback. Att agera framför kameran kan säkert generera en del pengar. Men det bästa karriärdraget vore nog att sälja rättigheterna till en filmatisering av hennes självbiografi.

Tito bör ha det värre än Jenna när det gäller att dra in nya fräscha stålar till bankkontot. Det var länge sedan Tito satt på kanten i Oktagonen och slog sig på bröstet som UFC-champion. Men han är ändå en stor fighting-figur och man ska komma ihåg att det är en UFC hall of famer vi pratar om. Men 38-åringen är oavsett hur man ser på saken en föredetting som inte lyckats göra någon ordentlig spin off-karriär som exempelvis Bas Rutten. Tito gjorde ett försök till att vara med i mainstream-produktioner i Hollywood, men utan att få fart på det spåret. Ortiz bör hitta något annat utanför ringen om han ska kunna få en bra andra karriär, om han vill ha en vill säga. Rapporter om Tito Ortiz förmögenhet uppgår till 15 miljoner dollar vilket bör räcka gott och väl livet ut förutsatt att han håller sig någorlunda i skinnet.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.