Champions League åttondelsfinaler 2014 -

Champions League åttondelsfinaler 2014

champions league
* UPPDATERAD 16 december 2013, 12:25 efter lottingen. Åttondelsfinaler i Champions League 2013/14 blev:

Manchester City – Barcelona
Olympiakos – Manchester United
AC Milan – Atlético Madrid
Bayer Leverkusen – Paris SG

Galatasaray – Chelsea
Shalkoe 04 – Real Madrid
Zenit – Borussia Dortmund
Arsenal – Bayern München

Nu är det klart vilka som ska spela slutspel i Champions League. Många stora spelare och många grymma lag är kvar. Dragningen sker 16 december. Som vanligt är alla gruppettor seedade och kan således inte lottas mot varandra. Gruppettorna ska alltså kopplas samman med grupptvåorna. En gruppetta kan inte lottas mot sin grupptvåa i åttondelsfinalen. Ett lag kan inte heller lottas mot ett annat lag från samma land.

Gruppettor Grupptvåor
Manchester United Bayer Leverkusen
Real Madrid Galatasaray
Paris SG Olympiakos
Bayern München Manchester City
Chelsea Schalke 04
Borussia Dortmund Arsenal
Atlético Madrid Zenit
Barcelona AC Milan

Manchester United har det ganska så angenämt i och med att potentiella motståndare är antingen Galatasaray, Olympiakos, Zenit, Schalke 04 eller AC Milan varav de tre förstnämnda är att föredra. Zenit är förmodligen det svagaste laget. Att de ens kom vidare får de tacka Atlético för. Chelsea som är den enda andra gruppvinnaren från England har ett mycket bra utgångsläge och hoppas på att undvika Leverkusen och Milan.

Real Madrid kan få det ganska jobbigt i åttondelen. AC Milan, Arsenal, Manchester City och Bayer Leverkusen är inte lag som man bara går ut och ställer ut skorna inför. Jag ser de brittiska lagen som störst trubbel för Real. Självklart hoppas marängerna på att få Schalke 04, Olympiakos, eller allra helst Zenit, i åttondelen. Barcelona står inför samma potentiella motstånd som Real med skillnaden att de inte kan möta Milan utan istället kan få Galatasaray. Aningen ljusare läger med andra ord. Jobbigast för de spanska lagen är det för Atlético som definitivt inte får möta Zenit vilka jag ser som det svagaste laget bland de 16 som är kvar.

Paris SG och Zlatan kan få det tungt. City, Leverkusen, Arsenal och Milan är inga drömmotståndare. Franska tummar hålls för att det ska bli Galatasaray eller Zenit.

Bayern München håller jag som favorit att ta hem hela turneringen. Och deras chanser att få en enkel motståndare i åttondelen är relativt bra. De kan få Zenit, Olympiakos, Galatasaray, AC Milan eller Arsenal. Av dessa är Wengers mannar starkast och gunners vill man nog allra helst undvika. Borussia Dortmund är i samma båt som Bayern. Skillnaden är att de inte kan möta Arsenal och istället kan få möta City. Och på tal om Manchester City. Vilket portvin hade Pellegrini halsat i sista omgången mot Bayern? Han hade ju räknat fel på vad som krävdes att vinna gruppen och försökte inte ens att forcera fram ett mål vilket skulle gett dem gruppsegern och en mycket enklare lottning. Nu har de Barcelona, Real Madrid, Borussia Dortmund, Atlético Madrid eller PSG. Pest, kolera, HIV, mjältbrand, pungbråck eller analklåda. Det är bara att välja. Mycket klantigt av Pellegrini.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.