Huddersfield Town FC - Läs om klubben på Tippat.se

Huddersfield Town FC

Klubben bildades 1908 och dess första hemmaarena var Leeds Road. Arenan hade inget omklädningsrum och spelarna bytte därför om på en närbelägen pub. Två år efter att klubben skapats gick de med i The Football League. I och med det hade man räknat med en stor ökning i publikintäkter som tyvärr inte blev som man tänkt sig. Nio år senare hade klubben skulder på £25 000. Det blev tal om att flytta klubben till Leeds men man lyckades att samla in pengar med hjälp av spelare och supportrar. Året efter gick man till final i FA-cupen där de förlorade mot Aston Villa. Klubben kom på andra plats i division två i engelska ligan och gick därefter för första gången upp i division ett. Inför säsongen 1920/1921 fick klubben Herbert Chapman som manager och han kom att lägga grunden för de framgångar klubben snart skulle få. 1922 tog han laget till seger i FA-cupen och 1924 till 1926 lyckades klubben att som första lag vinna ligan tre år i rad.

 

I och med framgångarna ökade nu intresset för klubben och besökssiffrorna såg så bra ut att man var tvungen att bygga ut arenan. I februari 1932 hade en match hela 67 037 åskådare. Under 30-talet hade man inte lika stora framgångar efter att Chapman hade lämnat klubben och gått till Arsenal istället. Under slutet av 30-talet så halkade klubben ned från över halvan till den nedre halvan av tabellen.

 

Efter andra världskriget tappade laget ytterligare och 1952 så åkte man ur division ett och fick spela i andra divisionen. Det var ett kortvarigt besök i den lägre divisionen och man flyttades upp redan året efter. Säsongen 1953/1954 slutade man på trejdeplats i högsta divisionen för att två år senare halka ned i andra divisionen igen. Under hela 60-talet låg man i andra divisionen och inte förrän säsongen 1969/1970 lyckades man ta sig upp till högsta divisionen igen. 1972 började klubbens stora ras. De kom sist i division ett och flyttades ned till andra divisionen där de kom sist även där och blev nedflyttade till trejde. Året efter det kom man även sist i tredje divisionen och flyttades ned i fjärde där man tillbringade fyra säsonger. 1980 vann man division fyra och fick åter igen spela i tredje divisionen. Tre år senare flyttades klubben upp i andra divisionen där man stannade till 1988 innan de flyttades ned ett steg igen.

 

Inga större framgångar mötte klubben under 90-talet fram till idag och de spelar nu i andra divisionen i det engelska ligasystemet och slutade på 19e plats säsongen 2012/2013.

 

Arenan

John Smith’s Stadium hette från början Alfred McAlpine Stadium men bytte senare namn till Galpharm Stadium för att slutligen byta namn till nuvarande John Smith’s Stadium. Arenan har en kapacitet på 24 500 åskådare.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.