Tippat.se - Spela på hockey

Hockey

Hockey är en av Sveriges mest populära sporter och det visar sig hos spelbolagen. Inte bara är det en av de mest besökta sporterna. Hockey ligger även högt på listan över sporter som folk spelar mest på. De enda sporterna som är populärare än hockey hos spelbolagen är fotboll och tennis.

Anledningen till hockeyns popularitet bland spelarna beror till stor del på det täta spelschema som hockeysäsongen har. I Sverige spelas det ofta 3 omgångar varje vecka. Omgångarna är dessutom ofta fördelade på olika dagar så att vissa veckor kan det spelas hockey i SHL 6 eller 7 dagar i veckan. I NHL och KHL är det nästan standard med matcher under veckans alla dagar, vilket resulterar i att det alltid finns spelmöjligheter för den bettingintresserade.

Det höga tempot är en annan katalysator för betting på hockey. De många avblåsningarna och relativt höga målantalet gör sorten perfekt för livebetting. Om du är ny till betting på hockey så kommer här en förklaring till några av de olika ligorna och vilka typer av spel som passar extra bra när det kommer till betting på hockey.

Det klassiska draget, som många spelare använder sig av är den traditionella 1X2-bettingen. Här gäller det att lista ut vilket lag som står som segrare efter 3×20 min. Tror du på hemmalaget klickar du i en etta. Håller du bortalaget som favorit plitar du ner en tvåa. Om du inte kan skilja lagen åt och tror att matchen kommer avgöras på övertid eller via straffar så spelar du ett kryss.

Betting på pengalinjen är ett koncept som har introducerats via amerikanska bookmakers. Där kallas det för moneyline och det är antagligen den termen som du kommer att se hos spelbolagen. I de amerikanska proffssporterna slutar inga matcher oavgjort, så där har man alltid spelat på vem som vinner matchen. Övertid och eventuella straffar inkluderat. Den här spelformen är utmärkt för hockey då det är vanligt att vissa lag har bättre straffskyttar än andra, vilket spelar stor roll då det kommer till att lista ut vilket lag som vinner om det skulle krävas straffläggning.

Asiatiska handikapp är ett annat populärt spelsätt. I min mening lämpar det sig bättre för amerikansk fotboll och basket än vad det gör för hockey, då hockeymatcher ofta är väldigt täta och individuella prestationer kan svänga en match åt båda hållen på ett helt annat sätt än i de två ovan nämnda sporterna.

Att spela på hur många mål som görs är alltid populärt. Oavsett sport. Hockey är naturligtvis inget undantag och här kan det finnas ett bra värde att hitta. Linjen brukar börja vid 4.5 mål, vilket betyder att du spelar på om det blir över eller under fyra mål i matchen. Vilket lag som gör målen spelar ingen roll. Det här är en intressant spelform i just hockey då det finns väldigt många faktorer att tänka på. Hur ser skadeläget i lagen ut? Hur många mål brukar de snitta? Kommer något av lagen vila sin förstamålvakt? Det här är bara några av de frågor som du bör ställa för att kunna lista ut hur många mål som kommer att göras. Tänk också på vilken spelstil lagen har och om du tror att det kan bli en stökig match. Det skapas mycket mål i powerplay och målskörden kan explodera om ett lag får mycket chanser i powerplay.

Svenska Spel, (om du säkert vet vad det är för något. Vet du inte kan du läsa mer om Svenska Spel här), har en spelform de kallar power play. Powerplay avgörs på torsdagar och är hockeyns svar på stryktipset. Kupongen består av 8 matcher eller H2H-dueller. Din uppgift som spelare är att få så många rätt som möjligt. Powerplay är en helt enkelt en större 1X2-kupong med en poolad pott. En poolad pott betyder att utdelningen bestäms av hur många som spelar den veckans powerplay. Radinsatsen varierar mellan en och tio kronor.

Ovanstående text var en liten miniguide till vad du kan spela på när det kommer till hockey. Det finns massvis av hockeyligor runt om i världen och om du känner att du skulle veta lite mer om de mest intressanta ligorna kommer här en snabbguide till några av de ligor som får mest uppmärksamhet i media.

SHL
Vi börjar i Sverige. SHL är sveriges högstaliga. Den består av tolv lag och hette tidigare Elitserien. Du kan läsa mer om Elitserien här. Ligan spelas mellan september och mars, sedan tar slutspelet och kvalserien vid.

Hockeyallsvenskan
Andraligan i Sverige. Hockeyallsvenskan består av 14 lag och de främsta lagen får kvala upp till kommande SHL-säsong. Vill du läsa mer om Hockeyallsvenskan gör du det här.

KHL
KHL eller Kontinental Hockey League är ryssarnas svar på NHL. Ligan är fortfarande relativt ung men pengastinna oljemiljadärer har snabbt gjort det till världens näst bästa liga. Här kan superstjärnor lockas men hockeytrunkar fyllda med rubel. Det spelar flertalet svenskar i KHL och om du gör en bra säsong i SHL och landslaget är det en stor chans att ett KHL-lag norpar dig. Vill du läsa mer om KHL kan du göra det här.

NHL
Världens bästa liga. NHL är den största scenen i hockeyvärlden. Här blandas superstjärnor med talanger och råskinn. Det spelas en fartfylld hockey och allt handlar om att erövra Lord Stanleys Pokal. På grund av tidsskillnaden så spelas merparten av NHL-matcherna på natten svensk tid. Det här är dock inget större problem för dig som vill spela på NHL. Få saker slår känslan av att vakna och kunna smyga upp nattens NHL-resultat i hopp om att man har tjänat en liten hacka.

AHL
American Hockey League är farmaligan till NHL. Ligan är ett mikrouniversum av NHL och här gör de spelare som inte riktigt är redo för NHL upp om att få ta steget upp till Broadway. I stort sett varje AHL-lag ingår i ett NHL-lags organisation. Det här betyder att NHL-lagen kan skicka spelare mellan NHL och AHL när de vill. AHL:s motsvarigehet till Stanley Cup-slutspelet kallas Calder Cup. AHL är intressant ur svensksynpunkt då det ofta är här de svenskar som tar steget från SHL till Nordamerika hamnar. De placeras ofta i AHL för att kunna anpassa sig till det högre tempot och mindre rinkarna i Nordamerika. Det eller så har de för dåliga för NHL.

CHL
Canadian Hockey League är samlingsnamnet på de tre stora juniorligorna som finns i Nordamerika, WHL, OHL och QMJHL. Här hittar du världens största hockeytalanger och det är som merparten av de spelare som draftas av NHL-klubbar spelar.  CHL-slutspelet kulminerar i uppgörelsen av Memorial Cup, där de bästa lagen från alla tre ligorna gör upp om att få titulera sig mästare. CHL har en speciell importdraft där vi ofta hittar många spelare. För att hålla så hög nivå som möjligt på ligan får lagen plocka in ett visst antal utländska spelare. Bland de svenska spelare som spelat i någon av CHL-ligorna märks framförallt Gabriel Landeskog som blev den yngste spelaren någonsin att utses till kapten för ett NHL-lag.

CHL skickar även en stor del av spelarna i U20-vm. U20-vm har växt enormt i popularitet tack vare sveriges framgångar i turneringen. Numer tv-sänds samtliga matcher av vår statliga television.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.