Hantera din bankrulle -

Hantera din bankrulle

När det kommer till spel är det få saker som är viktigare än att hantera sin bankrulle på rätt sätt. Här kommer en liten guide till hur du ska tänka när du justerar dina insatser.

Vill du bli en duktig spelare måste du lära dig att hantera din bankrulle. Det spelar ingen roll hur många timmar du lägger ner på att studera hemmatrender, oddsrörelser eller lagens formkurvor. Om du inte anpassar insatserna kommer du nolla ditt saldo. För att enkelt kunna hålla insatserna på en bra nivå använder de flesta seriösa spelare sig av enheter när de lägger sina insatser.

För att förenkla det ytterligare kan man säga att enheter bara är en omskrivning av procent. En enhet är en viss del av din bankrulle och antalet enheter som investeras bestäms av värdet i spelet. Hur många enheter du bör investera per spel är upp till dig. Konsensus bland seriösa spelare och teoretiker säger dock att du som mest bör lägga runt 7 – 8% av din bankrulle på ett enskilt spel. För att du ska investera så pass stor del bör du dessutom vara väldigt övertygad om att spelet är bra.

Det finns en del spelskolor som hävdar att du ska investera ett större antal enheter när du spelar på lägre odds. De har rätt i att variansen blir lägre, men vi tycker att deras tankesätt är helt fel, och hittar du tipssidor som har den inställningen bör du vara skeptisk.

Betting handlar om att hitta värde i sina spel. Det här borde dessutom speglas när du justerar dina insatser. Hittar du ett spel som du ser väldigt stort värde i borde du höja insatserna. Att investera större summor i höga odds med bra värde kan leda till hög varians, men det är teoretiskt rätt. Och det är därför det är viktigt att hantera sin bankrulle på ett bra sätt.

För att bestämma värdet i ett spel måste du bedöma sannolikheten för utfallet och ställa det mot oddset som erbjuds. För att räkna om oddset till procent använder du följande formel:

(1 / odds) *100

När du har räknat ut värdet i ett visst spel justerar du insatserna efter det. Det spelar ingen roll om oddset är 1.60 eller 15.00. Nivån på insatserna ska bestämmas av värdet i spelet inte den varians du tvingas utså.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.