Atlético eller Barca vinner La Liga - kamp in i det sista - Tippat.se

Guldvittring för Atlético Madrid och Barcelona

Real Madrid ValladolidReal Madrid slirade igen! Måstematchen under gårdagskvällen mot Valladolid borta slutade med 1-1 trots att Ramos skickade in ledningsmålet efter 35 minuter. Ledningen stod sig till fem minuter före full tid. Osorio tilläts skicka in kvitteringen och Real Madrid fick bara med sig en poäng. Nu står det till på följande vis i tabellen:

Atlético Madrid Barcelona Real Madrid
Poäng 88 85 84
Omgång 37 Malaga (H) 11/5 Elche (B) 11/5 Celta (B) 11/5
Omgång 38 Barcelona (B) 18/5 Atlético (H) 18/5 Espanyol (H) 18/5

Nu är det alltså endast två omgångar kvar och laget som har pole position är uppenbarligen Atlético Madrid. Men Barcelona är ett väldigt stort hot. Eftersom det är inbördes möten som man räknar på först om två lag slutar på samma poäng är läget väldigt intressant. Låt oss kolla på vad som krävs för seger lag för lag.

Fråga: Vad krävs för att Atlético Madrid ska bli mästare?
Svar: 4 poäng förutsatt att Barcelona vinner sin match mot Elche. Om det skiljer tre poäng inför sista omgången där Atlético gästar Camp Nou, vilket är det mest troliga scenariot, måste Atlético antingen vinna eller spela oavgjort mot Barca.

Fråga: Vad krävs för att Barcelona ska bli mästare?
Svar: Full pott. Atlético förväntas vinna mot Malaga hemma och då måste man själva vinna mot Elche samt besegra Atlético på hemmaplan den 18/5. Om man gör det kommer bägge lag stå på 91 poäng och Barcelona vinner i så fall ligan eftersom de har en vinst i inbördes möten (det blev 0-0 i höstas på Vicente Calderon).

Fråga: Vad krävs för att Real Madrid ska bli mästare?
Svar: Ett mirakel. Real måste vinna båda sina sista matcher. Sedan måste både Atlético och Barcelona förlorar sina matcher i omgång 37 samt att Barcelona vinner över Atlético i sista omgången. Då står Atlético på 88 poäng, Barca på 88 poäng och Real blir mästare med sina 90 poäng.

Det kommer alltså bli väldigt spännande in i sista omgången. Jag räknar med att det står mellan Atlético och Barcelona där Katalanerna har en sista chans att rädda säsongen. Och vilken räddning sen då. Jag menar en ligatitel är fantastiskt och Barca-spelarna borde vara så fulla av krut att det är löjligt. Samtidigt kan man ju tro att Atlético är ganska sugna på att bärga titeln. Deras utgångsläge är också bättre då det förmodligen kommer att räcka med kryss borta mot Barcelona.

Ett annat scenario är ju att Atlético slirar mot Malaga i helgen och att de själva måste bärga tre poäng. Tråkigast vore så klart om Barcelona missar att ta tre poäng mot Elche och att allt avgörs redan i helgen. Men det är en vansinnig högoddsare. Och på tal om odds, låt oss kolla vad spelbolagen har ställt ut för odds på La Liga-vinnare:

Atlético Madrid 1.80
FC Barcelona 2.00
Real Madrid 34.00

Odds från Ladbrokes där du sedan hittar oddsen genom att gå till Fotboll–>Spansk–>Primera Liga–>Vinnarspel–>Vinnare.

Jag tycker att det är ganska schysst med 1.80 på Atlético. Så får man flika in ett tips så tipsar jag om Atlético. Den här mannen är nämligen ett geni:

Diego Simeone

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.