Glenn bloggar hos Nordicbet -

Glenn bloggar hos Nordicbet

Ni har väl inte missat att Glenn Strömberg har börjat blogga hos Nordicbet. Glenn känner den yngre generationen från Viasat där han ger krydda åt många av deras fotbollssändningar. Det är han som alltid ska poängtera ett men så fort han säger något om en spelare. Det är oftast en väldigt uppenbar poäng MEN med Glenns dialekt och inlevelse blir det alltid magiskt:

“Messi kan dribbla, springa, han kan komma med fart, han kan passa och han kan avsluta själv. MEN! Om du ligger rätt på honom så får han det tufft, alltså” 

Jag har kanske parafraserat lite men ni som kollar fotboll och lyssnar på Glenn förstår exakt vad jag menar.

Våra lite äldre läsare minns säkert Glenn från hans tid i IFK Göteborg och Italien. Den 190 cm långe mittfältaren spelade i Atalanta mellan -84 och -92 och än idag ses han som någon slags legend i Bergamo. Eller så är det bara någon slags fasad som Glenn har ritat upp för att stärka sin koppling till Italien. Att måla upp sig som legend i Bergamo känns väl ganska lämpligt om man inte vill att någon ska dubbelkolla faktan? Glenn Strömberg har nämligen tagit med sig sitt italienska arv till Sverige och försökt sälja pasta, tomatsås och olivolja om jag inte minns helt fel. Försökt kanske är fel ord. Försäljningen har nog gått ganska bra. Det är dock oklart om Glenn Strömberg ska försöka importera fler italienska traditioner som taskigt hårvax, smaklösa guldkedjor och torrjuckande på lapplisor. Men om han skulle ge sig på fler affärsidéer med koppling till Italien så kommer hans legendstatus väl till pass.

Oavsett hur Glenn Strömbergs framtidsplaner ser ut så är han en av Sveriges mest underhållande fotbollsanalytiker och nu utrycker han sig även i skrift hos Nordicbet. Hos Nordicbet kan ni även hitta Börje Salmings blogg. Två legender på samma ställe alltså. Bra jobbat.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.