Real Madrid vann Copa del Rey - och City förlorade PL

Gareth Bolt och en irriterad arab

534f07e340fe0
Copa del Rey vanns av ett disciplinerat Real Madrid som gjorde en taktiskt fin match mot ett Barcelona som upplevt sin kanske värsta vecka fotbollsvecka någonsin. Avhuggna från ligan, ute ur Champions League och torsk mot Real Madrid i Copa del Rey-finalen. Det går nog åt ganska mycket Sangria i Barcelona. Och det är knappast någon glädjekonsumtion utan mer i tecknen av sorg och tröst.

Real fick en drömstart efter att Di Maria gjorde 1-0 efter 11 minuter. Sedan såg det ut som det gjort för Barcelona en hel del matcher den här säsongen. De håller i bollen. Och det är det enda de gör. Det är egentligen exakt samma sak som när Guardiola var boss, förutom den väsentliga skillnaden att ett mål ständigt hängde i luften under tiden man passade omkring. Nu väntar man mer på att Barca ska tappa boll så det andra gänget ska få chansen att göra något av den.

Bartra nickade fint in kvitteringen. Men matchbilden förändrades inte. Barca hade boll och Real lurade på omställningar. Och lurar man på omställningar är det ganska bra att ha Gareth Bale med i startelvan. Gareth Bale, eller Gareth Bolt som vissa numera kallar honom, fick bollen där han pekade ute på kant på mittplan och tryckte sedan gasen i botten. 2-1 och ett ganska skönt mål får man lov och tro, inskickad i en cupfinal av världens genom tidernas dyraste spelare.

Neymar då? Ja hur ska jag kommentera den här grabben utan att hamna i en oändlig cykel av hån? Jag nöjer mig med att säga att jag tänker sälja honom på FIFA 14. Jag skiter i om han är bland de bästa på spelet. Han ska reas ut. Eller nej förresten. Han får ett livstidskontrakt och sedan får han nöta bänk tills pensionen.

Screen Shot 2014-04-17 at 11.28.41Här lider Neymar Jr av njursten, ryggskott och andnöd på en och samma gång. Det är dock inga problem om man jämför med oregelbundheten i gravitationen som drabbar honom på fotbollsplanen hela tiden.

Över till Premier League där en viss Schejk Mansour förmodligen är ganska förbannad. Och det är nog ganska många City-fans också. Skulle det bli större siffror än 3-0 hemma mot jumbon Sunderland? Det frågade sig många innan avspark igår. City hemma på Etihad Stadium, piskade att vinna mot kanske ligans allra sämsta lag. Men vad händer? Det är Sunderland som går ut och trampar läpp efter 90 minuter för att de ”bara” fick med sig 2-2. Ärligt talat, Manchester Citys b-uppställning ska vinna över Sunderland.

Costel Pantilimon

Matija Nastasic
Micah Richards
Joleon Lescott
Gaël Clichy

Jesús Navas
Javi García
Jack Rodwell
James Milner

Edin Dzeko
Stevan Jovetic

Många skulle väl motsätta sig att det här är en b-uppställning, men hur som helst är alla som startat över 20 matcher exkluderade i elvan ovan (Yaya Touré, Pablo Zabaleta, Fernandinho, Samir Nasri, David Silva, Vincent Kompany, Martin Demichelis, och Álvaro Negredo). Notera också att jag inte tog med Kun Agüero. Och visst ska ”b-uppställningen” ta Sunderland i en dödsviktig titelavgörande match?? Och a-uppställningen sen då? Nej då. De lägger sig på rygg och låter Liverpool och Chelsea göra upp istället. Det är fan höjden av generositet.

Visst hade City Touré, Nastasic, Silva och Navas på skadelistan. Det är inget snack om att det är Touré och Silva som är navet och drivet i City. Men Bale och C:o gjorde ju jobbet när Ronaldo var borta. Det finns ingen i City idag som kan driva på när Touré och Silva inte är med. Jag tycker inte att det är acceptabelt att inte ha en plan B med en sådan trupp som Manuel Pellegrini har till sitt förfogande. Nej, City får hoppas på en direktplats i Champions League. Det är ändå inom räckhåll. Sedan kan världens bäst betalda gäng gå på sina spa-behandlingar och köra sina lyxbilar. Oh just det, VM ska ju också spelas. Om det finns något intresse att delta vill säga.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.