FSV Mainz 05

FSV Mainz 05

FSV Mainz bildades 1905 och laget spelar idag i Bundesliga. Merparten av lagets historia kommer dock från de lägre divisionerna. Efter andra världskriget så bildades det sexton regionala högstaligor. Mainz fick en plats Oberliga Südwest, men lyckades aldrig bättre än stabila mittenplaceringar. När Bundesliga bildades, 1963, så fick Mainz inte plats. De fick spela i andraligan och har gjort det merparten av de senaste 40 åren. På grund av finansiella problem har klubben även dragit sig ur proffsligorna och spelat i amatörligor. 1982 vann de amatörmästerskapet i Tyskland.

Det var först säsongen 2003/04 som laget tog steget upp till Bundesliga. Mainz coachades då av Jürgen Klopp. Föreningen spenderade tre säsonger i högstaligan innan man blev relegerade igen. Efter 2 säsonger i andraligan var det dags att prova på spel i Bundesliga igen. Klubben har spelat i Bundesliga sedan 09/10. Klubben har gjort två framträdanden i UEFA-cupen. Säsongen 2005/06 fick man en plats i turneringen genom att få UEFAs frikort i Fair Play-dragningen. 2010/11 slutade klubben på femte plats i Bundesliga vilket är bra nog för en plats i Europa League. Europa League är det nya namnet på UEFA-cupen.

Mainz är känd som en karnevalstad och på Coface Arnea lyftar man fram detta genom att spela Narrhallamarsch (Klassisk karnevallåt) efter varje hemmamål.

Arena
FSV Mainz håller till på Coface Arena. Coface Arena öppnade 2011 och har plats 34 034 personer. Lagets framgångar de senaste säsongerna har resulterat i att merparten av deras matcher är slutsålda.

Profiler

FSV Mainz:s spelarhistorik är inte speciellt djup. Bland de största stjärnorna som har representerat klubben märks Jürgen Klopp, Elkin Sosto, Lewis Holtby och Andriy Voronin.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.