Fotbolls-VM är över - Tippat.se

Fotbolls-VM är över

En fantastisk månad är över. Det här var det bästa VM-slutspelet som jag kan komma ihåg, så jag ska göra ett försök till att summera turneringen. Vi börjar väl med mästarna.

Tyskland:
Ett magiskt mål av Mario Götze och ett briljant målvaktsspel från Manuel Neuer gjorde Tyskland till världsmästare. Och det är väl inget att vara förvånad över.  Bundesliga med Bayern München och Borussia Dortmund har dominerat den europeiska toppfotbollen de senaste åren. Tyskalnd inledde turneringen med att köra över Portugal och avslutade den med att förnedra Brasilien och sedan vara bäst när det gällde i finalen. Det är något väldigt tyskt över det och det är bara att lyfta på hatten för Tyskland. De vinner nog EM i Frankrike om två år också.

podolski-4

Argentina:
Ledsen, men ingen bryr sig om silvermedaljören.

Brasilien:
Hemmanationen hade ett enormt tryck på sina axlar. Det här var deras turnering. I stället för att vinna så torskade de semifinalen med 7 – 1 och bronsmatchen med 3 – 0 . Bra keps, grabbar. Överlag så var Brasilien ett jävla skämt. De hade problem med Chile, höll på att klappa ihop mot Colombia och de vann första matchen på ett justitiemord. Vid vissa tillfällen såg det som att Scolari hade tagit fram tombolan när han tog ut laget. Visst, han hade lite otur med Neymars skada. Men Fred och Hulk var bedrövliga hela turneringen. Långt ifrån godkänt från Brasiliens sida.

Spanien:
Hahahahahahahahahahahaaha.

England:
England var som vanligt hoppfulla inför turneringen. Men precis som vanligt gick det åt helvete för dem. Fantastiskt. Men de flesta lag hade faktiskt något ögonblick av briljans. Det här var Englands.
Lewin_medium

Överaskningar:
I mina ögon var Chile, Costa Rica och Algeriet de tre roligaste överraskningarna. Chile spelade en fröjdig fotboll och smällde på allt som rörde sig. De pressade högt och tog alla motståndare med storm. Algeriet spelade en imponerande defensiv och Super Slimani lär ha spelat till sig ett kontrakt i en bättre liga. Costa Rica hade snott åt sig George Grahams taktikpärm från hans tid i Arsenal. Det var magiskt att se och det hade lika gärna kunnat vara Tony Adams, Martin Keown, Lee Dixon och Steve Bould som stod där och viftade.
offside-trap

Bästa spelare:
FIFA gav priset till Lionel Messi, vilket bevisar vilken jävla pajasorganisation det är. James Rodriguez, Manuel Neuer eller Ron Vlaar hade varit bättre val än Messi. Fan, Tim Cahill hade varit ett bättre val.

Största vinnare:
Visst, Klose gick förbi Ronaldo i alla tiders skytteliga. Mario Götze avgjorde finalen. James Rodriguez vann skytteligan och gjorde ett hlet magiskt mål. MEN. Gerard Pique åker hem till det här….

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.