FC Nürnberg - Tippat

FC Nürnberg

Fc Nuremberg, eller Fc Nürnberg, som laget också kallas är en tysk Bundesligaklubb som grundades 1900. Klubben bildades på en pub där 18 unga män hade samlats för att organisera ett fotbollslag.

Nürnberg har en imponerande vinstsvit på sin resumé. Mellan 1918 och 1922 så var laget obesegrade i 104 matcher. Under den här tiden fick Fc Nuremberg smeknamnet ”Der Club”. Smeknamnet var en hyllning till det överlägsna spel de visade upp. Klubben är även innehavare av ett mindre smickrande rekord. Tillsammans med Arminia Bielefeld så är Nürnberg den klubb som blivit reglerad från Bundesliga flest gånger. FCN har tvingats lämna Bundesliga vid sju tillfällen.

Fc Nuremberg fick en bra start och bara nio år efter att klubben hade grundats så stod man som sydtyska mästare. Nürnbergs klass höll i sig över hela första världskriget, och de vann den första mästerskapstiteln som delades ut efter krigets slut. Just krig verkar ha varit lyckosamma för klubben. De följde upp vinsten efter första världskriget med att bli tyska mästare precis före och precis efter andra världskriget.

Sammanlagt har klubben samlat på sig tio nationella mästerskap. Av dessa tio kommer ett från Bundesliga. De har dessutom fyra cup-guld. Den enda internationella framgången kommer från Intertoto-cupen, som de vann 1968. De tre senaste säsongerna har klubben placerat sig i mitten av bundesligatabellen.

Rivaliteter
FC Nuremberg största rival är SpVgg Greuther Fürth, som också kommer från Bavaria. Rivaliteten har funnits lika länge som tysk organiserad fotboll, och i början av ligaspelet i Tyskland fanns det tider då det var lika självklart att dessa lag skulle göra upp om mästerskapet som att snön är vit när den faller. En kul historia är när Hans Sutor tvingades lämna SpVGG efter att ha gift sig med en tjej från Nürnberg. Sutor började spela för Fc Nuremberg och vann tre nationella mästerskap.

Arena
Fc Nuremberg spelar sina hemmamatcher på Grundig-stadion. Det får plats 48 584 åskådare vid ligamatcher och den kostade ungerfär €52 miljoner att bygga.

Profiler
Fc Nuremberg har sett många storheter vandra in på planen iförda de röda tröjorna. Den störste av dem alla är antagligen Andreas Köpke. Supermålvakten gjorde 235 matcher under sina 8 år i klubben, Köpke har blivit utsedd tll klubbens bästa målvakt någonsin. Andra namn som sticker ut bland spelarna som har representerat Fc Nuremberg är Stefan Reuter, Andreas Wolf och Diter Eckstein.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.