FC Augsburg - Tippat

FC Augsburg

Fc Augsburg bildades 1907 och har spenderat merparten av sin livstid i de lägre divisionerna. Första gången som Augsburg spelade i Bundesliga var säsongen 2011/12. Till mångas förvåning lyckades klubben klara sig kvar i den tyska högstaligan under sin första säsong. Även andra säsongen i ligan blev lyckosam då Augsburg slutade på femtonde plats vilket betydde att de undvek nedflyttning. Som väntat med en klubb av Augsburgs dignitet så ekar deras prisskåp ganska tomt. De enda riktiga framgångarna kommer från den luddiga turneringen Schwaben Cup. Cupen spelades mellan 1947 och 2009 och alla deltagande lag kom från Bavaria. Klubben var inte öppen för professionella klubbar och Fc Augsburg har vunnit den 13 gånger. För att prata klarspråk: Augsburgs enda titlar har kommit i amatörturneringar.

Arena
FC Augsburg spelar sina hemmamatcher på SGL Arena. Stadion tar in 30 660 åskådare men det diskuteras huruvida man ska bygga ut arenan. Skulel det bli aktuell med en expandering skulle det få plats 49 000 personer på läktarna när Augsburg spelar sina matcher.

Profiler
Fc Augsburg har haft relativt tunna laguppställningar genom åren. Väldigt få storspelare har valt att representera klubben. Det här kommer dock kanske att ändra sig nu när klubben gör sig redo för sin tredje raka säsong i högstaligan. Klubbens största stjärna i dagsläget är Sascha Mölders. Den tyska anfallaren svarade för 10 mål den gångna säsongen. Det motsvarade 30 % av lagets alla mål i Bundesliga.

Ungdomsverksamhet
Trots att FC Augsburg har en ganska intetsägande historia på seniornivå har de nått stora framgångar med sitt juniorlag. 1993 blev deras U18-lag tyska mästare. Det var sista gången som ett lag vars A-lag inte spelade i Bundesliga blev mästare på U18-nivån. Hjärnan bakom ungdomsverksamheten var Heiner Schumann och när han bestämde sig för att ta ett jobb hos Bayern München tappade Augsburgs ungdomsverksamhet det mesta av sin slagkraft.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.