Elitserien 2012/13 -

Elitserien 2012/13

Svenskaspelares elitserietips presenteras i samarbete med Betsson. Betsson är, i vårt tycke, sveriges vassaste bookmaker och du hittar alltid massvis av odds på samtliga elitseriematcher.

Skapa ett konto hos Betsson här! – Och få pengarna tillbaka om du missar ditt första spel!

 

Vilket lag vinner SM-guld? 

– Det är i stort sett omöjligt att lista ut vem som får lyfta SM-bucklan. Men över 7 matcher brukar det lag med starkast centrallinje (om vi får prata fotbollsspråk ett tag) stå som segrare. Skellefteå har drabbats av ett par tunga förluster men laget ser jämt och bra ut vilket brukar vara en fördel i slutspelet. De har också riktiga matchvinnare i Bud Holloway och målvakten Joakim Eriksson. Skellefteå har två raka sm-finaler i ryggen och vi tror att det är dags för Skellefteå att skaka av sig loserstämpeln.

 

Vem vinner grundserien?

Hv71 har – på förhand – ligans jämnaste målvakt i Gustaf Wesslau. Wesslau visade förra säsongen att han kan hålla en bra nivå över 55 omgångar och ihop med sin extremt tunga forwardsuppsättning har jönköpings stolthet det mesta som krävs för att vinna ligan. Får laget igång sinna unga stjärnor som Jesper Fasth, William Karlsson och Jesper Thörnberg och nyförvärvet Rhett Rakshani blir de även livsfarliga i slutspelet.

 

Vem vinner poängligan?

– Robert Rosén vann poängligan förra säsongen. Han har nu bytt lag från AIK till Växjö i vad som var sommarens stökigaste transferhistoria och att han skulle upprepa bedriften känns inte speciellt långt borta. Rhett Rakshani, Hv71, och Jack Connolly, Färjestad, är två amerikaner som har imponerat stort under försäsongen och som båda har potential nog att vinna poängligan. Kan Calle Järnkrok ta nästa steg i sin utveckling så är han självklart ett alternativ till poängkung och om Linus Klasen har bestämt sig för att börja spela hockey igen kan han mycket väl göra mest poäng i ligaspelet.

 

Vem vinner busligan?

– Andreas Jämtin, Linköping, vann förra årets utvsningsliga med relativt god marginal och han vinnner antagligen busligan igen.

Bubblare: Tommy Kristiansen, Hv71

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.