Eintracht Braunschweig - Tippat

Eintracht Braunschweig

Eintracht Braunschweig grundades 1895 och var en av klubbarna som fanns med i Bundesliga direkt från starten. Platsen i Bundesliga kom som ett resultat av fint spel både före och efter Andra Världskriget. Klubben var en återkommande attraktion i Bundesliga och mellan starten av ligan och 1985 så missade de bara två säsonger av bundesligaspel. Mellan 1963 och 1985 gjorde klubben 322 matcher i Bundesliga. Under den här perioden drabbades laget aldrig av en utvisning. Braunschweig flyttades ner från högstaligan 1985 och har sedan dess spenderat sina säsonger i de lägre divisionerna. Det var först under säsongen 2012/13 som laget lyckades ta sig tillbaka till Bundesliga. Klubben tog över andraplatsen i ligan redan efter omgång två och höll sedan fast vid den hela säsongen, vilket resulterar i en direktplats i Bundesliga. Laget har vunnit Bundesliga en gång. Den imponerade bedriften kom 1967 och sedan dess har det varit tunt med framgångar om man bortser från att klubben varit med i gruppspelet av Intertoto-cupen sju gånger.

Arenan
Föreningen spelar sina hemmamatcher på Eintracht-Stadion. Arenan kan ta emot 25 540 åskådare och utöver fotbollslaget så spelar även New Yorker Lions på arenan.

Profiler
För oss svenskar är naturligtvis Hasse Borg den största profilen i Braunschweigs historia. Hasse spelade i laget mellan 1977 – 1983, han gjorde 172 matcher och hann med att peta in 9 mål. Hasse Borg spelade även VM 1978 och han var sportchef i Malmö FF under tio år med start 1999. När vi ändå pratar om svenskar i Eintracht Braunschweig så borde vi även nämna Jan Olsson. Den före detta GAIS-spelaren var tränare i klubben säsongen 1994/95. Braunschweig slutade sexa i reginoalliga nOrd under säsongen med Olsson vid rodret.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.