Doncaster FC - Läs om Doncaster FC på Tippat.se

Doncaster Rovers FC

Doncaster Rovers grundades 1879 i Doncaster i South Yorkshire och blev professionella 1885. Klubben har spelat större delen av sin tid i de lägre divisionerna i den engelska ligan. Mest har de varit i division tre och fyra, vilka heter League One och League Two. Från början var det en grupp kompisar som bestämde sig för att spela lite fotboll ihop det dröjde inte allt för länge innan de hade blivit stadens främsta lag.

 

Klubben var med och startade Midland Alliance League i början av 1890-talet och de blev inte invalda i Football League förrän 1901 då de ersatte New Brighton Tower. Deras första år i Football League var även de året då det placerat sig bäst i ligan. De kom då på sjunde plats i Football Leagues andra division. Efter två säsonger blev de utröstade ur andra divisionen till förmån för de lokala rivalerna Bradford City på grund av att Doncaster slutat i botten av tabellen. De gick då tillbaka till Midland League och slutade där på 11e plats av 18 lag. Trots detta blev de återinvalda i Football Leagues andra division och säsongen 1904-1905 var ine ett av de stoltaste i lagets historia. Den säsongen slutade det på sista plats med 3 vinster, 2 oavgjorda matcher och 29 förluster. Vilkte av dem 8 poäng vilket än idag är en rekordsiffra, fast inte på det bra sättet.

 

1914 hade klubben ådragit sig så pass mycket skulder genom åren att den tvingades i konkurs. En ny klubb startades istället och accepterades in i Midland League och fick fortsätta där föregående klubben slutat. I samma veva startade första världskriget och ligan fick ett uppehåll under några år och Doncasters arena blev konfiskerad av militären för att användas som förråd.

 

Efter kriget började ligan igen och låget hade måttliga framgångar. De hankade sig fram med hyffade resultat och säsongen 1934/1935 blev de mästare i ligan och de tillbringande nästkommande två säsonger i andra divisioenen innan de flyttades ned till tredje igen.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.