Dagen efter -

Dagen efter

Tjena, Stellan här. Dagen efter respasset ut ur playoffen. Frustrerande och trist. Sommarens VM blir för det första inte lika uppmärksammat av svensk TV och andra mediakanaler nu när Sverige inte spelar, och för det andra så är man ju själv som åskådare inte “med” på samma sätt. Men å andra sidan, hur mycket i landslaget skulle vi behöva ha rättat till för att ha en chans att röna några framgångar i Brasilien? Det är ganska mycket det. Visst, det hade varit förträffligt roligt att vara med som en upplevelse för nationen, men det är just en upplevelse det hade blivit och inget mer. Bedrövliga uppspel. Extremt otrygga med boll. Inte ett vettigt inlägg.

Jag tänker inte fokusera på kontringarna. De kom och han gjorde det bra den där primadonnan. Det som var tråkigt att se var att vi inte hotade något alls i den första halvleken. Jag satt på nålar för att se om nästa tvåmeterspassning – på mittplan – skulle gå till rätt spelare och om denne skulle kunna få kontroll på den. För mig blev det ännu tydligare än innan matchstart att Zlatan skulle behöva göra en kanonnummer samtidigt som Ronaldo bars ut på bår för att vi skulle vinna.

All heder åt Zlatan. Jag myntar det klassiska, “han gör vad han ska göra”. Internationell press dundrar till med att Ronaldo vann kampen mot Zlatan. Ja, så kanske man kan se det. Men för mig gör Zlatan precis det man hoppas på att han skulle göra, och Ronaldo gör likaså precis det portugiserna hoppades på att han skulle göra. Det var övriga delar av respektive lag som gjorde att det blev som det blev.

En talande bild av vad jag upplevde var när det portugisiska försvaret en halvtimme in i matchen i princip bara står med bollen och väntar på att Sverige ska göra ett seriöst försök till anfall. När Sverige för första gången in i matchen vaknar och börja forsera framåt öppnas det för Ronaldo som kommer i sina favoritlägen. Svenskarna svarar, men både en och två repriser av en klassisk Ronaldo-räd följer och så var det med det.

Europa har inte så många platser som de borde ha i VM om man tänker rent kvalitetsmässigt mellan kontinenterna. Jag menar, håll i minnet att Nya Zeeland också spelade playoff. Men av de europeiska lagen som gått vidare får man vara väldigt blågul för att definitivt säga att vi borde varit där istället för en annan nation.

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.