Championship - spela på engelska andradivisionen hos svenskaspelare.com

Championship

The Championship är namnet på andradivisionen i engelsk fotboll. Det fulla namnet är The Football League Championship men oftast använder man bara det korta namnet, Championship.

Efter att säsongen i The Championship avslutats går de två bästa lagen direkt upp till högstaligan, Premier League. Det tredje, fjärde, femte och sjätte bästa laget gör upp om att få den sista platsen till Premier League. I sin tur åker The Championships tre sämsta lag ur serien samtidigt som tre nya lag kommer in från divisionen under The Championship som heter Football Leage One.

The Championship har funnits i sitt nuvarande utförande sedan säsongen 2004-05. Dess föregångare var Football League First Division som dessförinnan föregicks av Division Two.

Till skillnad från Premier League som endast innehåller 20 lag, innehåller The Championship 24 lag. Serien startar i augusti och löper sedan över året till våren där den avslutas i maj månad. Alla lag spelar två gånger mot varandra, en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. Precis som i de flesta andra ligor bygger The Championship på det vedertagna poängssystem för seriespel och cupspel i fotboll – 3 poäng för vinst, 1 poäng för oavgjord och 0 poäng för förlorad match.

The Championship är en populär liga bland svenskar. För det första har vi en tradition att visa engelsk andradivison-fotboll på TV. För det andra har vi genom åren haft flera duktiga svenskar som spelat i ligan. Och för det tredje så är The Championship ofta en del av Svenska Spels Stryktips-kupong. Därför har många bettingintresserade svenskar bra koll på ligan.

The Championship är även väldigt populär internationellt sett. Åskådarmässigt är The Championship Europas fjärde mest åskådartäta fotbollsliga. Först kommer FA Premier League med flest åskådare, sedan spanska La Liga, tyska Bundesliga och sedan The Championship. Därmed slår alltså The Championship både italienska Serie A och franska Ligue 1 i åskådarstatistiken.

Lagen som för närvarande spelar i The Championship:
Barnsley
Birmingham City
Blackburn Rovers
Blackpool
Bolton Wanderers
Bournemouth
Brighton & Hove Albion
Burnley
Charlton Athletic
Derby Country
Doncaster Rovers
Huddersfield Town
Ipswich Town
Leeds United
Leicester City
Middlesbrough
Millwall
Nottingham Forest
Queens Park Rangers
Reading
Sheffield Wednesday
Watford
Wigan Athletic
Yeovil Town

 

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.