Champions League Finalen 2015

Champions League Finalen 2015

Champions League avgörs i Berlin den sjätte juni. På ena sidan står Barcelona och på den andra den gamla damen från Turin, Juventus. Det är två lag som har imponerande säsonger bakom sig men Katalanerna är stora favoriter. När det här skrivs så betalar Barcelona runt 1.60, krysset betalar 3.90 och på Juventus får vi 5.85. Det är lätt att förstå favoritskapet när vi tittar på det som Barcelona har åstadkommit den här säsongen. När det här skrivs har de samlat ihop 93 poäng på 37 matcher i ligan. På dessa matcher har de gjort 108 mål och bara släppt in 19. I champions League har de dessutom spelat ut storheter som Bayern München och Manchester City. De har med andra ord krossat allt som har kommit i deras väg.

Nu ska vi inte skriva ner Juventus säsong allt för mycket. De har dominerat Serie A och säkrade nyligen cupguldet mot Lazio. De stod även för en imponerande insats mot Real Madrid i sin semifinal, men just nu känns det som att Barcelona är en klass bättre än alla andra fotbollslag. Det som skulle kunna tala lite för Juventus är att de kan ställa upp med Paul Pogba och Arturo Vidal på mittfältet. De är två spelare som kan stänga ner vilket mittfält som helst. Men att det skulle räcka när Barcelona kan spela ut bollen till Neymar eller Messi och dra isär Juventus känns långsökt. Jag väntar med att lägga några spel tills vi närmar oss avspark men just nu lutar jag åt att kanske ge Barcelona både ett och två handikappmål. Barcelona – 1 ger lite mer än dubbla pengen.

Matchen spelas på Olympiastadion i Berlin och det är avspark 20:45 lördagen den sjätte juni (vilken jävla waste att lägga en helgdag på en lördag….). Arenan tar in närmare 75 000 åskådare och vi kan väl ganska kallt räkna med att varenda stol kommer att vara upptagen. Andrahandspriset för en biljett till finalen ligger just nu mellan €1000 och €2500 . Om du vill åka ner och uppleva spektaklet på plats så tar du dig enkelt till Berlin från Arlanda. Flera avgångar varje dag och Norwegian är ett av de bolag som flyger direkt. Ett annat alternativ är naturligtvis att hyra en skåpbil och göra ett stopp på bordershop i Puttgarden. Det borde vara på vägen hem och där kan du få en platta tjeckisk originallager för mindre än 90 spänn.

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.