Champions League Finalen 2014 - Tippat.se

Champions League Finalen 2014

Champions League håller på för fullt och åttondelsfinalerna avslutas vilken dag som helst. Men om vi ska vara ärliga så ju kvarts- och semifinaler ungefär lika intressanta som torkande målarfärg i jämförelse med finalen av Champions League. Det är fotbollsvärldens största årliga evenemang, så jag tänkte ge er lite förutsättningar inför finalen.

Finalen av Champions League 2014 spelas den 24e maj på Estádio da Luz i Lissabon, Portugal. Finalen spelas på en lördag, vilket betyder att det är ett alldeles ypperligt tillfälle för masskonsumtion av chips, öl, kycklingvingar och annat mumsigt som hör till.

Vill du köpa biljetter till finalen av Champions League så gör du klokast i att anmäla dig biljettlotteriet som UEFA anordnar. Eftersom det är ett sådant stort tryck efter biljetter så har UEFA öppnat en anmälan där man kan anmäla sitt intresse fram tills den 21a mars. De som får köpa biljetter till finalen kommer sedan att meddelas innan den 7e april. Biljettpriserna varierar från €390 till €70. Det kommer antagligen vara möjligt att köpa biljetter via inofficiella kanaler senare, men då får du nog räkna med att biljettpriserna kommer att ha eskalerat. Det duggar tätt med historier om personer som har betalat 25 000 kronor eller mer för biljetter till ett sådant här evenemang.

Finalen 2005 var en av de mest underhållande fotbollsmatcher som någonsin har spelats. Här räddar Jerzy Dudek Andriy Shevchenkos straff och säkrar Liverpools seger:
2005-liverpool-dudek

Arenan

Finalen kommer som sagt spelas på Estádio da Luz i Lissabon. Arenan byggdes inför fotbolls-em 2004 och har plats för 65 647 åskådare. Arenan är ritad av Damon Lavelle och till vardags är det SL Benfica som spelar sin a hemmamatcher på arenan. Supportrar till Benfica kallar arenan för katedralen.

Estádio da Luz:
PORTUGAL EURO 2004 STADIUMS

Staden

Lissabon är Portugals vackra huvudstad. Den grundades 1179 och befolkas idag av 564 657 invånare. Precis som de flesta andra storstäder i sydeuropa så erbjuder Lissabon ett nattliv som passar de flesta. De finns schyssta restauranger där man kan äta och dricka gott. Det finns häftiga klubbar där man inte kommer in om man har gympadojjor och det finns pretentiösa barer och lounge där du kan hänga med olika konstnärer och artister som ”snart kommer få sitt genombrott”.

För att ta dig dit enklast vänder du dig till TAP Portugal. De har flygbiljetter på lämpliga datum för ungefär 2500 kronor tur och retur från Arlanda.

Lagen

Det är fortfarande ett par matcher kvar innan vi vet vilka som spelar finalen på Estádio da Luz, men vi kan ju spekulera lite. De regerande mästarna, Bayern München, ser extremt starka ut. De är obesegrade i ligan och de gjorde slarvsylta av Arsenal i åttondelen. Det mesta talar för att de återfinns i finalen.

Vilket det andra laget i finalen blir, kommer naturligtvis avgöras väldigt mycket av lottningen. Men de hetaste kandidaterna är nog: Paris St German med Zlatan i spetsen har imponerat. Atletico Madrid hade inga problem med Milan, Real Madrid har Cristiano Ronaldo och Barcelona slog ut Manchester City utan att låna ut bollen.

Även hos spelbolagen är Bayern München favoriter. Du får 2.65 gånger pengarna på att de försvarar sin titel. Bakom dem hittar vi Barcelona och real Madrid som båda ger 4.70 gånger pengarna om de vinner.

Oddsen talar alltså för att det blir Tyskland vs Spanien i finalen av Champions League 2014. Oavsett vad som händer fram till finalen så tror jag inte att det finns något lag som kan rå på den sydtyska maskinen. Deras fart och passningsspel är överlägset och om jag ska utse deras tuffaste motståndare måste det bli Chelsea. José Mourinho är ett defensivt geni och en tränare som kan utmanövrera Pep Guardiola.

Min gissning är att Bayern München vinner finalen med 2 – 0 över Barcelona.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.