Tippat.se - Bournemouth A.F.C

Bournemouth AFC

Det finns inget exakt datum på när klubben startades men man vet att den skapades ur det som återstod av den gamla klubben Boscombe St. John’s Lads’ Institute F.C. De spelar sina hemmamatcher på Goldsands Stadium i Kings Park.

Under sina första år speade klubben i Bournemouth and District Junior League. De spelade även i Hants Junior Cup. Säsongen 1913-1914 spelade klubben för första gången i F.A. Cupen och tog även en paus i samband med att första världskriget bröt ut. Efter kriget gick klubben till Hampshire league. 1920 flyttade laget till Southern Leagues tredje division. Tre år senare bytte klubben namn till Bournemouth and Boscombe Athletic Football Club och blev invalda i The Football League. I början hade klubben svårt att anpassa spelet till den nya ligan men efter ett tag så var de etablerade i tredje divisionen.

1972 bytte klubben namn igen, den här gången till A.F.C Bournemouth. 1987 flyttades klubben för första gången upp till andra divisionen där de var kvar i två år innan de flyttades ned till tredje divisionen igen. Det skulle dröja till början av 2000-talet innan de återigen lyckades komma upp till andra divisionen.

Som många andra klubbar hade Bournemouth ekonomiska problem och 2008 hade klubben £4 miljoner i skulder och var på väg att gå i konkurs. De klarade sig tack vare ett bud på klubben och flyttades till League two. 50% av klubben köptes upp av den lokale affärsmannen Adam Murry.
Klubben flyttades upp till The Championship efter säsongen 2012-2013.

Arenan

Klubben spelar på Dean Court Stadium som ligger i staden Bournemouth. Arenan byggdes 1910 på initiativ av Cooper-Deanfamiljen från Bournemouth. 2001 totalrenoverades arenan och har nu en kapacitet på 12,000 sittplatser.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.