Beckhams fotbollslag - Tippat.se

Beckhams fotbollslag

David Beckham är en av de största fotbollsikonerna någonsin. Hans karriär tog slut för ett knappt år sedan, men Becks fortsätter att bygga sitt varumärke. Tidigare i veckan så höll Beckham en presskonferens i Miami där han berättade att han planerar på att skapa en MLS-franchise där. Innan Beckhams dröm om ett eget fotbollslag i MLS kan besannas så behöver han hitta en finansiär och en lämplig arena, men det bör inte vara några stora hinder för David Beckham.

Att David Beckham har möjligheten till att köpa in sig i MLS är ett resultat av en klausul som fanns i hans kontrakt med Los Angeles Galaxy. Där stod det att Beckham kan få köpa en franchise för $25 miljoner. Det är en ansenlig summa, men i sammanhanget är det småpotatis. New York Red Bulls köpte in sig i ligan för $100 miljoner och Beckham sägs ha en förmögenhet på ungefär $300 miljoner. Att Beckham kan köpa in sig i den mest prestigefyllda ligan i nordamerika beror på sättet som idrottsligorna är byggda i Nordamerika. Upp- och nedflyttning existerar inte i någon av de stora sporterna och för att kunna vara med så krävs det att du kan visa att du har en bra marknad och att du kan driva laget på ett bra sätt. Klubbarna är alltså franchisetagare som tävlar mot varandra. För att hålla ligorna konkurrenskraftiga och så fördelas de största talangerna via drafter och klubbarna måste hålla sig inom ett lönetak. MLB är det enda undantaget bland de stora sporterna.

MLS har efterliknat det här systemet, vilket ger Beckham möjligheten att kliva rakt in i “högstaligan”.

– Spontant känns det som att Miami är ett lämplig ställe för en MLS-franchise. Det är internationell storstad som är full av liv. Det är dessutom bara basketlag som levererar just nu. Stadens lag i NFL, MLB och NHL har det ganska tufft nu, vilket skulle kunna locka en hel del publik.

Fotbollsälskare i USA måste vara överlyckliga över nyheten. David Beckham är den största profilen som har spelat i ligan och publiciteten som han drar mig är väldigt värdefull för ligan. Beckham själv kommer nog trivas utmärkt i Miami. Här hänger han på en Miami Heat-match.

Screen Shot 2014-02-06 at 11.27.40

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.