Årets julklapp - Aktivitetsarmbandet

Årets julklapp – aktivitetsarmbandet

Nu har HUI Research utsett årets julklapp. Vi skrev tidigare om att Paf erbjöd odds på vilken pryl som skulle bli årets julklapp. Hälsa och träning är alltid aktuellt och det verkar som att det är hetare än någonsin med träningsrelaterade saker i present. Vinnare blir därför aktivitetsarmbandet.

Aktivitetsarmbandet finns i många olika former och en av de kanske enklaste och bästa är Fitbit. De har några olika produkter i sitt sortiment men kort beskrivet så är det ett armband eller en liten manick som man kan ha i fickan. Den mäter hur många steg man tagit, hur många trappor man klättrat och därmed även ungefär hur långt man gått och hur mycket energi man förbränt. Det kanske fiffigaste med dessa fitbits är att man också kan ladda ned en liten app i telefonen där man ser otroligt mycket info. Man kan sätta upp mål med hur många steg man vill gå per dag och se hur nära sitt mål man är. Man kan också ställa in när man går och lägger sig. Då registrerar fitbitten aktiviteten under natten och kan sedan berätta hur många timmar du sov djupt, hur mycket du sov oroligt och hur mycket du var vaken om natten. Det kan vara perfekt för att få kontroll över sina sömnbehov och vanor.

Det finns också många andra tillverkare av så kallade aktivitetsarmband och Fitbit är säkerligen långt ifrån den bästa. Det är dock den enda jag har erfarenhet av och jag är mycket nöjd. I dagsläget har fitbit 4 olika produkter där två är sådana man har i fickan och två man har runt armen. De håller dock på att utveckla fler versioner där den finaste ska bli en regelrätt pulsklocka med alla önskvärda funktioner. Nedan har ni de fyra olika modellerna som fitbit har i dagsläget.

fitbit

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.