Är Gerard Pique världens lyckligaste man? -

Är Gerard Pique världens lyckligaste man?

gerard piqueDu är älskad av en hel nation och har en av världens vackraste och charmigaste flickvänner. Du går ut på gatan och möter ett barn som börjar lipa av glädje när du fått orken att skriva en slarvig autograf på hans slitna keps och skickat iväg honom med ett halvtrött ”¡Hala Madrid!”. Du knallar hem. En motionär joggar förbi dig och du berömmer honom i ditt stilla sinne för hans engagemang. Samtidigt rockar du själv ett sexpack och maxar ett beep-test vilken dag i veckan som helst. Du går förbi ett tidningsställ och ser din egen nuna på omslaget. Du köper inte tidningen, men du vet att du kommer att porträtteras som en nationshjälte och för evigt kommer bli ihågkommen som en sådan. Du är god för hundratals miljoner kronor, men ingen skulle komma på tanken att kalla din fantastiska flickvän för en gold digger eftersom hon är mycket rikare än vad du själv är. Du är 26 år gammal och pensionen väntar om bara en handfull år. Känner du igen dig? Om du gör det så heter du Gerard Pique och är världens mest lyckligt lottade man.

Avundsjuka är en av dödssynderna, men det är orimligt att inte vara avundsjuk på Gerard Pique. Den här mannen har verkligen allt. Hans karriär har varit fullkomligt fantastisk. Gerard Pique skulle kunna lägga sig på rygg och sluta spela fotboll imorgon och fortfarande kunna skryta med att han redan vunnit allt som går att vinna på en fotbollsplan. Han är dessutom i mitten av sin karriär och spelar i förmodligen världens bästa klubb, FC Barcelona. Att han kommer att vinna fler titlar känns ganska troligt. Kanske kan han kamma hem fler Champions League-bucklor och eventuellt en till VM-buckla. Även om Pique verkligen skulle gå in för att sabba sin egen karriär vore det svårt. Han har ju redan titlarna till sitt namn. Det enda som skulle kunna paja hans liv är ifall något supertragiskt inträffade eller om han skulle få en släng av Chris Browns vansinne och lappa till Shakira. Men spanjorens lugna manér säger mig att ett sådant psykbryt inte ligger i hans natur.

pique och shakiraGerard Pique omfamnar Shakira

Gerard Piques tidiga fotbollsår
Pique föddes 1987 i Barcelona och började som alla andra i kvarteret att spela fotboll väldigt tidigt. Pique hade en uppenbar talang och fick plats i FC Barcelonas ungdomslag där han ursprungligen spelade som defensiv mittfältare. Men trots att Pique var en talang av rang fanns det andra extremt begåvade spelare som han konkurrerade med, och Barcelona hade ett överflöd av duktiga spelare på Piques position. Det blev grunden till ett av Barcelonas större transfer-misstag i modern tid. Pique lämnade nämligen klubben för spel i Manchester United. Den skotske supercoachen Sir Alex Ferguson hade fått upp ögonen för Pique och hämtade in honom till Old Trafford. Pique debuterade för Manchester United i oktober 2004 och var United-spelare i fyra år. Under säsongen 2007-08 var han med och vann Champions League med klubben.

Ironiskt nog var det av samma anledning som Pique fick lämna Barcelona som han sedan fick lämna United. Giganterna i Manchester hade nämligen för många mittbackar av hög kvalitet. Rio Ferdinand var given i mittlåset. Nemanja Vidic hade precis skrivit på. Wes Brown visade upp lovande tendenser och Ferguson hade ett gott öga till John O’Shea. Fransmannen Silvestre var svajig, men han hade en riktigt hög högstanivå, så Ferguson visade tålamod. Tvivellöst var Pique en talang men avvägningen var tvungen att göras. Gerard Pique fick helt enkelt inte plats utan såldes tillbaka till Barcelona för fem miljoner pund. I och med det så rättade Barca till sitt misstag att sälja honom i första läget medan Ferguson förmodligen gjorde en av sina största transfer-missar han någonsin gjort. Wes Brown, John O’Shea och Silvestre kommer inte precis att gå till historien som några fantastiska fotbollsspelare.

Gerard Piques väg till världens lyckligaste man
Pique blommade ut på allvar i sin återkomst till Barcelona där han omedelbart var med att vinna Champions League igen. Motståndet i finalen var passande nog mot Manchester United. Pique är tillsammans med Samuel Eto’o, Marcel Desailly och Paulo Sousa de enda spelarna i historien att vinna Champions League två år i rad med två olika klubbar. CL-titeln var kronan på verket som Pique och de andra Barca-grabbarna bärgade under 2008-09. De vann också ligan och Copa del Rey och lyckades alltså med bedriften att göra en så kallad trippel.

Vid den här tiden började Pique också spela i Spaniens seniorlandslag som mittback. Spanska fotbollslandslaget som i årtionden lidit en enorm torka i EM- och VM-slutspel genom historien fick fart på trofékammandet med sitt superlag där Pique ingick. 2010 vann de VM och 2012 vann de EM. Pique spelade båda mästerskapen och blev i och med det en nationshjälte för all framtid. Till sommaren väntar VM 2014 och Pique anses vara en av de viktigaste kuggarna i mästarlaget.

Pique + Shakira = sant
Pique utrustades med ett fantastiskt fotbollssinne och har sannerligen förverkligat sina karriärdrömmar. Där finns inget övrigt att önska även fast han har flera år på sig att kamma hem fler titlar. Ska den här mannen sedan gå och snärja en av världens mest vackra kvinnor? Ja, det är klart han ska. Shakira som är en världsartist av rang gick 2011 ut med att hon och Pique var ett par. Fotbollsnördar inklusive undertecknad blev gröna av avund.

pique ger tummen uppDen där tummen upp känns på något vis lite provocerande

Shakira som charmat hela jordklotet i många år med sina ”höfter som inte ljuger” födde deras första barn, Milan Pique, i januari 2013. Av det att döma får man väl anta att deras förhållande är tämligen seriöst och att det inte föreligger någon större sannolikt att hon skulle börja blicka efter något no name lägre ned på samhällsstegen. Men man kan ju alltid hoppas.

Shakira som är en superframgångsrik artist är inte bara skitsnygg, utan smart också. Och rik. Hon ska ha en IQ på 140 och vara god för ca $200 miljoner. Hon ska kunna prata flytande spanska och portugisiska samt lite italienska, franska, katalanska och arabiska. Pique, vi är inte alls avundsjuka på ditt superliv!

Gerard Piques övriga intressen
Pique gillar att spela poker. Han lirar gärna EPT (European Poker Tour) och har vunnit sammanlagt nära 90 000 US dollar enligt tracking-sajten thehendonmob som för statistik över större pokerturneringar i världen. Till skillnad från nästan alla andra som spelar dessa pokerturneringar gör pengarna såklart varken till eller från för Pique som drar in flera miljoner kronor varje månad i lön.

Pique har också passat på att göra en del modelljobb vilket han sannolikt även tjänat en del pengar på att göra. Som vi redan avhandlat är Pique inte i direkt behov av extra inkomst, men det kan ju alltid vara skönt med en självförtroende-boost och kvitto på att man är snygg. Det kan man ju unna honom.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.