Artikel | Allsvenskan 2015 | Tippat

Allsvenskan 2015

Det är en dryg vecka kvar tills världens sämsta fotbollsliga drar igång. Malmö FF ska försvara guldet mot storheter som Gefle, Falkenbeg och Åtvidaberg. MFF kommer naturligtvis inte ha några problem med att försvara guldet. Deras lilla äventyr i Champions League har gett dem ekonomiska muskler som inte kan matchas av något annat lag. De har den överlägset bästa truppen och jag skulle bli förvånad om de inte avgjort ligaspelet med tio omgångar kvar. Om vi tittar på hur oddsen inför ligastarten ligger så är jag inte ensam i min övertygelse om att Malmö vinner. Mobilbet.com betalar 1.76 på att Malmö vinner. AIK ses som det närmsta hotet och de betalar 5.30 gånger pengarna. Ni ser ju skillnaden själva.

Så eftersom att vi redan vet vilka som får lyfta bucklan efter 30 omgångar kan vi ju fokusera på ett par andra “intressanta” vinklar.

Vem vinner skytteligan?
Lasse Vibe vann skytteligan förra säsongen och dansken är favorit till titeln igen. Vi får 5.00 gånger pengen på Vibe och det är väl inte omöjligt att han försvara titeln. Bakom honom hittar vi Mackan Rosenberg som faktiskt visade att han fortfarande kan spela fotboll förra säsongen. Rosenberg betalar 6.50. Personligen så kan jag inte förstå att någon av de här spelarna är kvar i Allsvenskan. Hade jag varit Vide eller Rosenberg hade jag gjort en Cuba Good Jr och sett till att min agent fixat ett kontrakt i arabvärlden eller MLS.

Vilka åker ur?
Spelbolagen är ganska eniga om att Gefle och Falkenberg är de lag som ligger närmast nedflyttning. Jag vill dock ha en liten slant på att Hammarby får lämna högstaligan. De är trots allt nykomlingar och jag har svårt att se hur Pablo Piñones Arce och Kennedy Bakircioglü ska kunna agera frälsare för något professionellt fotbollslag. 8.50 gånger pengarna på att Bajen får respass direkt är helt klart intressant.

Hur tunnhårig kommer Kennedy Bakircioglü att vara?
Väldigt.
kennedyb

Över/Under på antalet gånger som Lasse Nilsson gör bort sig under säsongen 4.5.
Jag tar överspelet här. Något annat känns väl knappast aktuellt för en mas som ser ut som att han laddar upp med att lyssna på Byz inför matcherna.
Screen Shot 2015-03-26 at 10.55.48

Vilket lag har högst publiksnitt på sina bortamatcher?
Hammarby är som Leksand. Av någon anledning håller folk från varenda lite by i Sverige på dem. Varför det är så hade inte ens Stephen Hawking kunnat räkna ut, men det är väl inte alls otroligt att det är Bajen som kommer locka mest publik till sina bortamatcher. Unibet betalar 2.85 på det här och det bör vara ganska bra betalt.

Ligan drar igång 4e april vilket lyckligtvis är samma dag som vi har vårstädning i bostadsrättsföreningen så jag missar nog den (påminn mig om att skriva tackbrev till styrelsen). Ni kan ju hålla mig uppdaterad om hur det går. Ska ni spela på Allsvenskan så rekommenderar vi definitivt Unibet och Mobilbet. Unibet är Sveriges största spelbolag och Mobilbet bjuder på hundra spänn när du öppnar ett konto, och det är ju en schysst deal.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.